Items filtered by date: Δεκέμβριος 2013
Σήμερα ο παραδοσιακός Αγώνας Δρόμου της Κουλούρας στα Ομαλά
Παρουσίαση βιβλίου για τους λόγους της ανόδου του φασισμού
Μέχρι 9 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για υπαγωγή στο νέο καθεστώς Φ.Π.Α.
Κατελειός, το ξεχωριστό ψαροχώρι της Κεφαλονιάς | Οι δικές σας φωτογραφίες
Στάχτη 250 στρέμματα σε Βλαχάτα και Λουρδά – Κινδύνεψαν κατοικίες (Ανανεωμένο - εικόνες + video)
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ
Στάχτη έγιναν 250 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και καλλιεργειών στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά της 10 χθες το βράδυ στα Βλαχάτα και τον Λουρδά και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η φωτιά που ξεκίνησε στο κάτω μέρος του χωριού «Βρύση του Κοσμά», ωστόσο λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή γρήγορα επεκτάθηκε.
Άσσος - Επίγειος παράδεισος | Οι δικές σας φωτογραφίες
Σήμερα η μουσική πανδαισία κάτω απ’ τ’ αστέρια στην Άσσο
Ευχαριστήριο μήνυμα από το Σύλλογο Πάστρας «Το Παλιόκαστρο»
Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς: Πρόσκληση σε εκδήλωση για να μην πουληθεί το Τραπεζάκι
Εξασφαλίζοντας καλής ποιότητας σπιτικό κρασί
Η παρασκευή σπιτικού κρασιού είναι σε γενικές γραμμές μια απλή διαδικασία, υπάρχουν όμως και μικρά μυστικά που εξασφαλίζουν εύγευστο και καλής ποιότητας κρασί.
Οι Κεφαλλονίτικες ποικιλίες σταφυλιών ανήκουν στις λεγόμενες «όψιμες ποικιλίες» οι οποίες κινδυνεύουν από τις βροχές και όχι από την ηλιοφάνεια και την ξηρασία. Ο πρώιμος τρύγος συνδέεται με την πιθανότητα ύπαρξης μειωμένης ποσότητας τρυγικού οξέος στο κρασί, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει την γεύση και το άρωμά του. Ωστόσο είναι προτιμότερο συνεκτιμώντας μια σειρά παραγόντων, από την πρόγνωση του καιρού ως τον βαθμό ωρίμανσης, τα σάκχαρα του φλοιού (γράδο – Μπομέ), τα αρώματα και την γεύση του σταφυλιού, να τρυγήσει κανείς πρώιμα και να επέμβει κατά την οινοποιία με διορθωτικές κινήσεις παρά να διακινδυνεύσει την καταστροφή της σοδειάς από τις ασθένειες.